Marcassou Logo
Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

Le Cochon bien-être,
een label dat de Ardennen, de lokale landbouwers en dierenwelzijn centraal stelt in zijn producten.

100% lokaal vlees

De eerste pijler van het label vertegenwoordigt een echt engagement rond de oorsprong van de producten. De Marcassou producten ‘Le Cochon bien-être’ worden niet alleen geproduceerd in de Ardennen, in de fabriek van Champlon, maar bovendien is het vlees 100% lokaal.
Alle landbouwpartners van het label kweken hun varkens in Wallonië. Door te kiezen voor de charcuterie met het label ‘Le Cochon bien-être’ steunt u de lokale landbouwers en schat u hun werk naar waarde dankzij een gegarandeerde prijs.

Het dierenwelzijn

De tweede pijler van het label ‘Le Cochon bien-être‘ steunt op strikte normen inzake dierenwelzijn, een andere prioriteit van Marcassou. Dit label zorgt er immers voor dat de omstandigheden voor de varkens verbeteren en garandeert dat de varkens meer ruimte krijgen in de stal, meer speeltjes om hen af te leiden en kwaliteitstransport. Daarnaast worden ze niet gecastreerd – wat vrij uniek is -, krijgen ze geen antibiotica en genieten ze van een 100% natuurlijke plantaardige voeding en graanvoer.

Een sterk partnerschap

Het label ‘Le Cochon bien-être’ is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende lokale actoren die onmisbaar zijn voor de productie van kwaliteitscharcuterie. Met deze derde pijler steunt Marcassou de ontwikkeling van de lokale economie.

Alle partners zijn gevestigd in Wallonië: de familiale kwekerijen uiteraard, maar ook de andere lokale actoren zoals het slachthuis Lovenfosse en het bedrijf Dumoulin, gespecialiseerd in varkensvoer. Alle partners van dit label dienen een strikt lastenboek te respecteren op vlak van kweek en dierenwelzijn. Engagement en elkaar bijstaan met raad en daad, daar draait het om in dit partnerschap.