
Bakplaatpizza met broccoli, mozzarella en Marcassou Tranches d’Apéro

Ingrediënten
- 100g Marcassou Tranches d’Apéro
- 1 rode ui
- 2 citroenen
- snuifje zout
- 1 broccoli
- 1/2 rode chilipeper
- 2 el lookolie
- 1 bol mozzarella
- 1 rol rechthoekig pizzadeeg
- pikante olie indien gewenst
Bereidingswijze
-
Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Schep in een kommetje en pers er de citroenen bij uit. Voeg een snuifje zout toe en laat de uien minstens 1 u marineren.
- Verwarm de oven voor op 230°C (hetelucht) met een bakplaat erin.
- Verdeel de broccoli met chilipeper, lookolie en een flinke snuif zout. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en hak fijn.
- Meng de broccoli met chilipeper, lookolie en een flinke snuif zout.
- Snijd de mozzarella in plakjes en laat goed uitlekken op keukenpapier.
- Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede snijplank. Beleg met mozzarella, broccoli en Marcassou Tranches d’Apéro.
- Schuif de pizza met het bakpapier op de voorverwarmde bakplaat en bak in +/- 15 minuten goudbruin en gaar.
- Garneer de pizza met de gemarineerde rode ui en enkele blaadjes rucola. Besprenkel voor de liefhebbers met pikante olie.